Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС ще коригира антикорупционния закон след първо четене

ДПС ще коригира антикорупционния закон след първо четене

Поздравяваме ГЕРБ, че ще имаме антикорупционен закон от третия път, в който са възприети нашите предложения, заявиха от ДПС по време на обсъждането на първо четене на два законопроекта за борба с корупцията, които предвиждат създаването на нов орган.

Хамид Хамид заяви, че ДПС ще го подкрепи на първо четене, но ще направи корекции между първо и второ четене и се надява предложенията на ДПС да бъдат одобрени. Юристът на движението, не скри изумлението си, че в проекта е останал текст, който предвижда защитата на човека, който подава сигнали за корупция. Било недопустимо той да бъде освободен от всякаква отговорност.

"Дали има юристи в министерството на правосъдието или този текст е умишлено поставен, попита Хамид. "Ако е умишлено, си задаваме въпроса - кой се е подготвил за сигналисти за корупция?", укори мнозинството депутатът от ДПС. Хамид предупреди, че именно този текст дава един от сигналите, че "законът може да се използва като политическа бухалка". "Колеги от ГЕРБ това е добра крачка за връщане на нормалността, но още малко ви остава - махнете националистите от властта!", повтори апела на ДПС депутатът от правната комисия.

Правосъдната министърка Цецка Цачева отхвърли обвиненията и обяви, че властта е длъжна да защити тези хора. Всеки засегнат и оклеветен от "сигналистите", може да си търси правата по законов път, в това число и според Наказателния кодекс, репликира Цачева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе