Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Контузия извади Сани от X Games

Контузия извади Сани от X Games

Падане на Александра Жекова на тренировката по бордеркрос на X Games в Аспен изправи на нокти всички българи, които чакат от красавицата отлично представяне на олимпиадата в Сочи.

В крайна сметка стана ясно, че Сани е с натъртване на опашната кост и няма да стартира в квалификацията в Аспен.

"За съжаление ще трябва да се откажа от участие в X Games, защото се нараних при един от скоковете. Имам нужда от почивка, но се надявам скоро да се върна на снега за състезанията в Сочи", написа Сани във Фейсбук. Според медиците за пълно възстановяване от една такава травма са нужни 3 седмици. Стартът на олимпиадата на Сани е на 16 февруари.

Междувременно стана ясно, че сноубордистът Радослав Янков взима квота за олимпиадата в Сочи. 20-годишният ас от Чепеларе е 11-ият представител на БФСки за зимните игри, като в Сочи ще кара паралелен гигантски слалом и парарелен слалом. Рекордът по квоти за ски федерацията е от игрите в Калгари 1988 г., когато визите са 12. БФСки е единствената у нас, която е имала представители на всички зимни олимпиади от 1936 г. до сега. С шестимата дебютанти за Сочи БФСки става рекордьор по общ брой състезатели на зимни олимпиади - 95.

С квотата на Янков българските спортисти, които ще стартират в Сочи, вече стават 18.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе