Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Константинов за триъгълника Борисов, Радев и Гешев

Константинов за триъгълника Борисов, Радев и Гешев

Анализаторът Михаил Константинов и политологът Андрей Райчев дадоха интересни коментари за новия триъгълник на върха на държавата – Борисов, Радве, Гешев.

Според Райчев и премиерът, и президентът са подвластни на дребни риби, които плуват в полето на нестабилността и допълнително разгарят войната между двемата.

Константинов припомни, че в света нараства напрежението, хората са с много лоши очаквания за бъдещето, епидемията води до трайно прекъсване на икономическите връзките с Китай, а в това време ние се занимаваме с дребнотемие и междуличностни конфликти.

Райчев определи ситуацията в страната като претоплена манджа за жената на Борисов, от една страна и жената на Радев, от друга. Достигнаха се абсурдни стойности на конфликта и оттук нататък ледът е много тънък, предупреди политологът.

Някай платил на сайт да напише нещо, каза Райчев като коментар на днешната публикация на каталунския Периодико.

Константинов пък смята, че президентът не е щастлив от шествието, на което имаше освирквания пред паметника на Апостола- Грешка беше това, каза професорът.

Райчев упрекна президента, че не е казал нито дума за еврото. Направиха грешка парламентаристи, сега обаче трябва да се обединим около влизането в еврозоната, защото няма нищо опасно, а и толкова години вървяхме в тази посока, каза политологът.

Тъкмо затова премиерът заяви, че иска преди влизането в чакалнята, което се очаква да е през юли, да има повече дискусии, за да чуят хората повече мнения, добави вицепремиерът Екатерина Захариева.

Според Константинов решението за изострената криза премиер – президент е и двамата да направят крачка назад.

С Райчев се съгласиха, че от началоото на годината във върха на държавата вече са трима, а не само двамата генерали. Рейтингът на Гешев се вдига, но той ще стане ясен най-рано през лятото, много рано е да се изчисли колко е сега, заяви политологът.     

Той припомни, че разликата между генералите и Гешев е поколенческа, той няма никакво отношение към ДС, а като поведение приличал на ранния Борисов.

Новият триумвират дава по-голяма стабилност на държавата, каза Константинов и припомни, че математически две точки образуват ос, около която безкрайно може да се въртим, но три точки очертават еднозначна равнина.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе