Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов ца ЧЕЗ: Видя се, че има закони, които ще защитят националните интереси

Цветанов ца ЧЕЗ: Видя се, че има закони, които ще защитят националните интереси

Хубаво е, че дебатът за ЧЕЗ е бил изнесен в българския парламент със съвместните заседания на комисията по енергетика и комисията за контрол на службите. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по БНТ.

„Видя се всъщност, че няма тема, която да притеснява българските граждани. Има и законодателство, което може да бъде приложено и което ще гарантира и ще защити националните ни интереси. Никой не каза обаче какви са възможностите за отнемане на лицензията, защото Законът за енергетиката регламентира много ясно какви са функциите и компетентността на КЕВР. В предстоящите седмици ще се анализира и ще се види каква е възможността и държавата да се включи в участие в сделката за ЧЕЗ, но все още такова политическо решение няма", каза вторият човек в ГЕРБ.

"Вече трета седмица дискутираме сделката за ЧЕЗ. Избягахме от темите, които вълнуват европейските и българските граждани. Цели се създаване на хаос и нестабилност. В момента страната ни председателства европейския съвет. Днес в София се провеждаше дебат по многогодишната финансова рамка на ЕС, което не беше наложително да се прави преди европейските избори, но показва доверието на Европа към управлението на България", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов остро критикува БСП. "Има стремеж от страна на БСП да се клати лодката заради ЧЕЗ, но ние изнесохме дебата открито в парламентарните комисии. Никой не каза, че по чл. 59 КЕВР може да отнеме рецензията, а по чл. 56 КЕВР може да назначи основен търговски управител", посочи Цветан Цветанов.

Трите партии в Обединени патриоти ще намерят пресечната точка и ще изгладят противоречията си, смята Цветанов. Въпреки критиките към социалистите, Цветанов каза, че е с протегната ръка. "Трябва да има баланс и компромис, зщото няма как да правиш политика на разделение - това, което прави Корнелия Нинова. Целта на БСП е да има предсрочни избори и президента да назначи служебно правителство и те да влязат във властта през задния вход", изреди Цветан Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе