Извънредни новини

Балъков: Когато имаш късмет, трябва да върнеш нещо

Балъков: Когато имаш късмет, трябва да върнеш нещо

Красимир Балъков свърза в едно 20-годишнината от съвместната си работа с SOS Детски селища България и своята 50-годишнина. Бившият герой от световното в САЩ през 1994 г. дари парите, които събра от своя рожден ден, отпразнуван първо във Велико Търново, а после в София. Както предварително беше обещал, той накара гостите на партито си да не му правят подаръци, а да дадат пари за благотворителната кауза. В резултат Краси

предаде първоначален чек за 17 240 лева

на сдружението, като обеща, че сумата ще се закръгли: "В тази сума с дарения се включиха роднини, мои съотборници от САЩ'94, приятели от голфа и тениса и бизнесмени. Очаквам тя да прехвърли 20 000 лева, тъй като все още имам заявки от хора, готови да помогнат." Асистира му актрисата Елена Петрова, също посланик на добра воля, която призна: "Краси е изградил домове в сърцата на тези деца. Те вярват на хора като него, защото неговата помощ е истинска."

"Човек, когато има късмет, трябва да върне нещо, заяви в допълнение Балъков, обяснявайки защо от 20 години непрекъснато прави дарения. - Първото ми запознанство с тези деца стана през 1996 г. и съвпадна с обявяването ми за Футболист на годината (за 1995 г., б.р.). Те ме завладяха и постепенно от ден на ден, от месец на месеца, от година на година се запалвах по идеята. През 1998 г. станах Посланик на добра воля на SOS Детски селища България. С моята съпричастност към тази инициатива се чувствам по-добър и по-полезен.

Ще остана заедно с децата в този дом

и тази моя връзка с тях за мен ще продължи докато съм жив. Разбира се, благотворителността е въпрос и на възможности, а не всеки в България има такива. Но тези, които могат да го правят, ги призовавам да даряват - не само на тези селища, но и на останалите за изоставени деца. Трябва да го правим, дори и с малки суми, защото бъдещето е на децата. Аз го правя и непублично и в отсъствието на медийно внимание, но не крия, че чрез прояви като тази популяризираме идеята. Вече 20 години съм свързан с каузата и вече има деца, които съм подкрепял, а вече са пораснали и не са в дома. Общувам с тях, но истината е, че те не ме търсят целенасочено за помощ. Те са твърде горди, стъпили са здраво на земята и не ми се обаждат за помощ. Виж, за съвет - да", обясни Краси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе