Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кобрата: Боксът е като шаха, ама боли

Кобрата: Боксът е като шаха, ама боли

Кубрат Пулев обяви, че е по-добър от Самюъл Питър, с когото му предстои мач за световната титла на 3 декември. Българският профибоксьор допълни, че е уверен в победата си и призова всички да дойдат в "Арена Армеец", за да изживеят заедно с него успеха му.

"Самюъл Питър е опасен и добър боксьор, но аз съм по-добър от него, коментира Кобрата. - Любовта и подкрепата на хората са една наистина много силна енергия и за мен това е най-важното. Именно заради това го правя този мач в България, не става въпрос за пари. Поканили сме хора от различни сфери на живота, актьори, политици. Когато има атмосфера и публиката е българска, няма по-хубаво. Нека зрителите дойдат да направим една победа заедно", допълни той.

Кубрат разказа и за подготовката си в Германия: "Тук тренирам, тъй като има много спаринги, тук съм по-концентриран, тъй като ми ги няма приятелите и не се разсейвам. Тренировките са по 2 пъти на ден, те са за качество на мускулите. На килограми съм ок 112-113 кг, за тази категория това е идеалното тегло. Проверяват ме редовно, но витамините са ми като на студент трети курс. Ям месо, паста, вечер - месо, риба, такива неща. В бокса нищо не се знае, като в шаха е, но боли много повече и във всеки момент може да се получи мат", допълни Пулев.

А промоутърът му Кале Зауерланд уточни, че Кобрата се е отказал да защитава европейската титла и на практика я е овакантил, за да се съсредоточи върху Интерконтиненталната.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе