Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Коалицията се събра, но не се разбра

Коалицията се събра, но не се разбра

 

Коалиционният съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти все пак днес е провел среща, но отново не е било постигнато съгласие около текстовете на проекта за нова Конституция, пише Монитор. ВМРО все още държат на своите предложения,  не мислят да дадат заден и да подпишат проекта, за да осигурят нужните 120 гласа.

Първоначално трябваше да има само среща на патриотичната коалиция - между ВМРО и НФСБ. В крайна сметка обаче е имало и разговор между премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и на НФСБ Валери Симеонов.

Каракачанов отрече да е  приел тезата на Борисов, че няма нужда да се променя внесения проект, а  всякакво допълнително дописване на проекта може да бъде направено на по-късен етап, от самото ВНС например. По думите му няма как юридически да се допълва текст, след като вече е внесен с подписи.

Той заяви още, че до утре сутринта има време и ще положат подписи едва, ако ГЕРБ се съгласят да включат техните предложения в проекта, преди да бъде внесен.

Така към момента ГЕРБ все още има сигурни само 104 гласа, но не и тези 12 от ВМРО. Разговорите с "Воля", които има също 12 депутати, са насрочени за сряда сутринта преди старта на новата сесия. Марешки днес заяви, че няма очаква разговори след събирането на 120 подписи, като ще участва в дебата чак за ВНС.

По-рано излязоха в медии информации, че НФСБ и ВМРО ще подпишат проекта за нова конституция, предложен от ГЕРБ без да поставят повече условия на премиера Бойко Борисов.

„Това не е вярно. Аз бях на съвета и няма промяна в позицията ни. Не съм казал "да" на проекта за конституция. Казах, че ако ГЕРБ не приемат нашите шест предложения да влязат в общия проект, ние няма да го пидпишем", категоричен бе лидерът на ВМРО."Аз да не съм луд! Сутринта да говоря едно, след обяд друго", заяви ядосано вицепремиерът, цитиран от Епицентър.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе