Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бургаският кмет пише на министър Греков за ИАРА

Бургаският кмет пише на министър Греков за ИАРА

Бургас. Бургаският кмет Димитър Николов скочи срещу ветото за преместването на ИАРА от София в Бургас. Той изпрати до земеделския министър Димитър Греков официално писмо, в което се застъпи решението на правителството за рокадата да бъде изпълнено.

"Настоявам да бъде преразгледано решението за спиране на процедурата за преместване на ИАРА в нашия град. Чувстваме се крайно разочаровани от това своеобразно вето. Това е една от малкото теми, по които дори бургаските политици от всички партии са единодушни", заявява бургаският градоначалник в депешата до министър Греков.

В писмото си Николов пита какви са конкретните причини да бъде отменено преместването на агенцията. Той излага 8 довода в подкрепа на становището, че мястото на ИАРА е в Бургас.

"Факт е, че най-големи количества риба се добиват по южното черноморие. Вече имаме подготвена сграда с перфектна локация, където да настаним служителите на ИАРА. Имаме традиции в управлението на тази структура, тъй като до 2000 година тя бе разположена в Бургас", изтъква пред министъра бургаският градоначалник.

По повод съмненията дали в морския град има достатъчно квалифицирани кадри, Николов допълва, че е готов да представи в министерството дълъг списък с бургаски специалисти от бранша.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе