Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цонев: Организации на "Сорос" ни клепат, медийното изсветляване е пиар на България

Цонев: Организации на

Парламентът прие на второ четене окончателно законопроектът на Делян Пеевски, Йордан Цонев, Велислава Кръстева и Хамид Хамид за изсветляването на медийната среда.

Отделни критически бележки отправиха само двама-трима депутати от БСП, сред които Антон Кутев. Кутев захапа вносителите, че има съмнение дали законът ще си свърши работата. Упрекна още, чеи се правел за нечий пиар. В реплика Йордан Цонев му обясни аргумента си да остане със скръстени ръце и да внесе такъв закон, а именно - редовното клепане на България от страна на организации на "Сорос", които ни подреждат на дъното на медийните класации. Депутатът от ДПС разказа как на последното си участие в заседанието на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и разглеждането на медийния доклад, той чул едно изречение - че анализът на медийната среда е базиран само на информация, получен от неправителствената организация "Репортери без граници".

"Там България е критикувана жестоко, класация ни поставя някакви места след слабо развитите държави. Тази класация се прави от неправителствени организации от кръга "Сорос", възмути се Цонев. И попита риторично Кутев: "Ние, като народни представители ще гледаме как техни неправителствени организации изготвят доклади, цели абзаци от доклади, които са абсолютно неверни или поне много спорно верни!", скочи вносителят на промените в закона за задължителното депозиране на печатните произведения и обявяването на разпространителите. Цонев бе категоричен, че тези твърдения не отговарят категорично на написаното в доклада и приетият законопроект е именно положителна стъпка в посока такава, че в следващия доклад да не пише такива неща за страната ни. "Това не е пиар акция на едно лице, а на медийната среда в България. Мястото не е вярно", посочи Цонев по повод подредбата ни в медийната класация по свобода на словото. "Благодаря за подкрепата и закона, правим една крачка за това България да не бъде клепана по този начин, медийната среда да изсветлее, този закон е за това, а не да прави пиар на тоя или оня", отсече зам.-шефът на ПГ на ДПС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе