Извънредни новини

ВИДЕО: Класика за Реал, Роналдо бележи исторически гол

ВИДЕО: Класика за Реал, Роналдо бележи исторически гол

Мадрид. Реал Мадрид стартира 2014 година с победа у дома срещу Селта. Домакините се разходиха за 3:0 и без да впечатлят с играта си скъсиха дистанцията отново на 5 точки зад Барса и Атлетико.

Първото по-сериозно положение в мача се откри пред гостите, след като още в 5-ата минута централният нападател Шарлиз излезе сам срещу Диего Лопес, но вратарят се намеси и предотврати сигурен гол.

Реал, от своя страна отговори с няколко центрирания, но те не доведоха до нищо по-опасно. В 21-ата минута на мача, Роналдо се просна в наказателното поле, претендирайки за дузпа за задържане, но реферът замълча. След разбъркване в наказателното поле най-съобразителен се оказа Бензема, който стреля от няколко метра, но шутът му беше избит в корнер. В 28 минута Лука Модрич опита да изненада вратаря на гостите Йоел Родригес с далечен удар, но топката мина на сантиметри от горната греда.

В 32-ата минута на мача пред Селта се откри нов шанс, когато след центриране от корнер топката мина успоредно на голлинията, но никой не успя да засече топката.

До края на полувремето кралският клуб не успя да създаде нищо по-интересно и 2-та отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Лошата новина за Анчелоти е, че Чаби Алонсо отново се контузи и наставникът на Реал беше принуден да го замени с Асиер Ияраменди.

В 62-ата минута на терена се появи Хесе Родригез и пропусна да даде аванс на "белия балет". Минута по-късно бразилският нападател на Селта Шарлиз отново пропусна отлична възможност за своя отбор след като не съумя да отбележи излязъл очи в очи с Диего Лопез.

В 67-ата минута домакините все пак успяха да излязат напред в резултата. Влезлият като резерва Хесе пусна пас към Бензема, който не пропусна да отбележи за 1-0. След това Селта имаше шанс да изравни, но удар от фаул на Нолито мина встрани от целта.

В 81-ата минута блокиран беше Рафа Алкантара, а минута след това Роналдо засече центриране по земя и на опразнената врата уби интригата в мача.

В даденото от съдията продължение Бейл асистира на Роналдо, за да може португалецът да запише името си в историята с гол № 400 в своята кариера.

Любопитен факт е, че треньорът на Селта Луис Енрике е мразен от привържениците на Реал Мадрид, защото когато се е състезавал като футболист е зарязал белия балет за да премине във вечния враг Барселона.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе