Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кирилов: БСП лъжат, че не получават нищо извън НС

Кирилов: БСП лъжат, че не получават нищо извън НС

Председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов определи като спекулативно твърдението на колегите си от БСП, че отсъствайки от парламента, те не получават нищо. От началото на тази пленарна седмица в изпълнение на решение на ръководството на БСП цялата парламентарна група на БСП не присъства в парламента и не участва в работата на комисиите.

Пред журналисти в Народното събрание Кирилов посочи, че въпросът със санкциите заради отсъствието на цялата парламентарна група на БСП ще бъде дискутиран на заседание на оглавяваната от него комисия. По думите му е дискусионен въпросът дали могат да се извиняват отсъствия при липсата на цяла парламентарна група, особено след като извиненията се извършват по усмотрение на председателя на групата.

"Отсъствието на колегите действително налага обследване на правилника с оглед санкционните последици във връзка с неприсъствието. Спекулативно е твърдението на колегите, че отсъствайки, те не получавали нищо. Не е така, отсъствайки, получават една трета от основното си възнаграждение", обясни той. Кирилов бе категоричен, че това не е нищожен размер, особено за работещия българин, и изтъкна, че тази една трета, която получават депутатите на БСП, всъщност е средната работна заплата в страната.

Кирилов изтъкна, че сега очакват да се появят и извинителни бележки от ръководството на парламентарната група. "Ние, като бяхме извън парламента юли и юни месец 2013 г., не получавахме абсолютно нищо от Народното събрание", коментира ситуацията Кирилов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе