Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кирил Добрев оглави предизборния щаб на БСП

Кирил Добрев оглави предизборния щаб на БСП

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев ще оглави Националния предизборен щаб на партията за местните избори. Това реши червеният пленум на "Позитано" днес.  Постът беше овакантен от Георги Свиленски, който хвърли оставка след загубата на евровота.  Добрев бе предложен за шеф на щаба на Националния съвет от соцлидера Корнелия Нинова. За кандидатурата му гласуваха 78 членове на пленума, "против" бяха петима, а трима се въздържаха.

Финансови нарушения в изразходването на бюджета на БСП за първите 6 месеца на годината няма. Такива не бяха установени от заседанието на Националния съвет на партията, което прие финансовия отчет на Нинова.

На заседанието била предоставена подробна информация за направените разходи по пера, както и актуализация на бюджета до края на годината с оглед предложеното от ГЕРБ намаляване на партийните субсидии от 11 на 1 лев на глас.

Дискусията по бюджета била дълга. Предшественикът на Нинова на лидерския пост Михаил Миков обаче разкритикувал публичните изяви на членове на Националния съвет, които внушават, че в партията има финансови злоупотреби. По този начин се руши образа и доверието в БСП, предупредил той.

С повече от 50% се орязва щатът на "Позитано" 20 заради предстоящото намаляване на субсидията. Досега партийният апарат по ведомост е бил 148 души, вече става 64.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе