Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кирил Добрев: Без компромиси в евролистата на БСП

Кирил Добрев: Без компромиси в евролистата на БСП

„Няма да позволим БСП да се превръща в заложник на лични амбиции и реализации, защото тук дори не става въпрос за личности, камо ли за амбиции или постове, а за 127 г. жива история.“ Това заяви зам.-шефът на БСП Кирил Добрев в изказването си пред червения конгрес по повод предстоящите номинации за червената листа за евроизборите.Той призова  по време на кампанията по номинации на евродепутати да не се правят компромиси, а да се издигат онези личности, в които обществото има довери и вярва.

„Не съм склонен да участвам в кампания на сделки и крайни договорки. Не бих заложил крайния успех на партията пред личните амбиции на когото и да било. Длъжни сме да представим пред обществото онези политици, които отговарят напълно на нашите послания. Когато говорим за борба с корупцията, този, който изрича това послание, трябва да бъде емблемата на тази битка. Да има пълна симбиоза между посланията и политика, който ги изрича“, раясни Добрев.

Според негое резултатът на евровота е ключов за местните избори, а и за това дали ще има или не предсрочни парламентарни избори.

"2019 г. е годината на БСП и всички сме в една лодка. И с общи усилия или ще обърнем нагласите на евровота, или те ще обърнат нас", предупреди Добрев. Няма шанс да загубим евроизборите и само 6 месеца след това да спечелим местния. Европейските са всъщност обществен вот на недоверие към правителството и нашата генерална репетиция на местните, допълни той. И призова червените да включат целия си общински потенциал, защото „здравите връзки се проверяват само в изборни битки“.

Изправяме се срещу хората, които ги свързват не идеали и идеи като нас, а постове, власт и страх да не изгубят работата или бизнеса си. На пръв поглед тази битка изглежда абсолютно обречена – идеите срещу парите и властта. Но днес БСП има историческия шанс да е онази сила, която да прати ГЕРБ в забвение, каза още Добрев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе