Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кеки позлати Йовчев и в София

Кеки позлати Йовчев и в София

Маг Стойчев превърна Станка в цял ансамбъл от гимнастички

Преди дванадесет години на Олимпиадата в Атина съдиите станаха причина Йордан Йовчев да не вземе златeн медал на коронната си дисциплина - халките. Тогава неговият колега и бронзов призьор Юри Кеки пред стотици телевизионни камери и милиони край екраните на домовете си, вдигна високо ръката му и посочи: "Той е шампионът". В сряда вечерта тази забележителна сцена се повтори в препълнената зала "Арена Армеец". Италианецът дойде на рождения ден на своя приятел и церемонията по награждаването за талантливите деца на България от фондация "Енчо Керязов".

Поне пет носители на златен или сребърен "Клоун" от фестивала от фестивала за цирково изкуство в Монте Карло, спортисти, световни шампиони, Зуека и Рачков, Рафи и Христо Мутафчиев участваха в продукцията, наречена "Нощ на звездите". След като четири пъти благотворителната акция на най-скъпо платения български цирков артист се провеждаше в родния му град Ямбол, тази година решението бе неин домакин да стане най-голямата спортна зала в България - "Арена Армеец". Сред номинираните бяха таланти до осемнадесет години от цялата страна. Специална комисия реши наградата в раздел образование да се даде на ямболското математическо чудо Енчо Мишинев, в изкуствата се наложи виртуозът пианист Николай Димитров, а при силната конкуренция в спорта

журито предпочете младия Тайсън

от село Кукорево - боксьорът Даниел Асенов. Накъде в публиката Тервел Пулев с умиление гледаше успеха на своя наследник. Награди за първи път получиха и таланти в неравностойно положение. Момчета и момичета, които побеждават с непоколебима воля и сила, въпреки житейските обстоятелства.

В началото на вечерта Енчо и Данчо долетяха на сцената от покрива на залата. Носеше ги огнена струя, която излизаше от обувките им. Водещите Зуека и Рачков се появиха пък от мазето. Желязната Станка Златева дебютира в едно странно за нея амплоа: нежно съчетание с лента. "Пази я че, ако я види премиера - ще я нареже", посъветва я Рачков. В ролята на маг пък се превъплати плувецът маратонец и бивш министър на спорта Петър Стойчев. Той вкара Станка в магическата си палатка, при което тя изчезна, а вместо нея се появи целият ни ансамбъл по художествена гимнастика.

Братя Ковачеви

доведоха публиката до екстаз

летейки в колелото на смъртта. Два пъти Николай се опита да направи салто с превъртане на 360 градуса, номер недостижим за никой по света, но не успя. Въпреки това публиката стана на крака и дълго го аплодира.

Всяка циркова програма започва с клоун и завършва с него, твърдят специалистите. В нощта на звездите най-важната роля бе поверена на Андрей Жигалов, който е световен хит в момента. Шоуто на акробатите от "Сокол" гореше като живия огън, който изпълваше сцената по време на номера им.

Христо Мутафчиев пренесе публиката в бедните квартали на Буенос Айрес с история за танго , страст, ревност, корави мъже и една красива жена. Докато течеше разказа му, трупата на Сергей Ракашков я преживя в забележителен номер на висилка.
Носителите на "Златен клоун" от фестивала в Монте Карло Дмитрий Григоров и Анастасия Васченко

демонстрираха красота, сила и смелост

във въздушния си номер. И то без обезопасителни въжета, почти под звездите.

Дойде ред и на самият Йордан Йовчев да хване по шампионски халките. Юри Кеки пък му прави компания на успоредката. Редом с легендите на сцената бяха и млади гимнастици, вече тръгнали по техния път. Докато Йовчев изпълняваше забележителното си съчетание, виртуозът Васко Василев издигнат високо на специален постамент, свещенодействаше с цигулката, за която се каза, че е на повече от триста години.

Финалното изпълнение бе за Керязов, който представи акробатичния си номер, прославил го в целия свят. Хиляди са стоели със затаен дъх и прави, след като Енчо застане на ръце, съобщиха водещите. Това се повтаря вече години по цялото земни кълбо. На крака бяха и 12 000 души в зала "Арена Армеец". "Благотворителността осмисля успеха е мотото на този празник. Аз трябва да върна това, което съм получил и без което нямаше да стигна дотук", каза Енчо, обяснявайки мотивите за своята акция.

На сцената през всичките три часа бе симфоничния оркестър на Левон Манукян, както и хор "Родна песен" от Бургас.

Невръстната певица и вече голяма звезда Крисия пък получи специална награда, защото доведе детската Евровизия в България Накрая Рафи запя песента на незабравимия Емил Димитров "Ако си дал". Зрители и артисти запяха заедно с него. До нови срещи на следващия рожден ден на шампиона и връчването на наградит "Енчо Керязов" догодина на същия ден си пожелаха артисти, публика и бъдещите таланти на България.

Бисерите на водещите

Днес децата трябва да учат много бързо, защото трябва да вземат всички матури по история и литература, преди да са отпаднали от учебната програма.
---
Да ловиш риба е спорт, но да разказваш как ловиш риба е изкуство.
---
Това беше много, много опасен номер. Такъв в зала "Арена Армеец" досега е правила само Централната избирателна комисии по време на местните избори.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе