Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Казват за имунитета на Радев до дни

Казват за имунитета на Радев до дни

Само след няколко дни ще се реши политическата съдба на президента Румен Радев. Причината е, че след месеци на тълкуване и разглеждане, конституционните съдии ще излязат със становище за президентския имунитет, съобщи „ПИК“.

До него се стигна, след като в началото на своя мандат главният прокурор Иван Гешев поиска тълкувателно решение от КС затова докъде се простира имунитетът на президента, що е то "държавна измяна” и "нарушение на Конституцията”.

Той попита и дали евентуално дело срещу държавния глава трябва да бъде спряно или прекратено, докато той заема поста на "Дондуков" 2.

Според Гешев неяснота има и за това дали имунитетът на държавния глава позволява да се водят предварителни проверки и разследвания за престъпления, в които може да е замесен.

Малко след искането на обвинител номер 1 стана ясно, че Радев и негови подчинени са правили опити да укриват документи и данни от комисия "Антикорупция" по разследване, свързано с половинката му Десислава Радева.

Както е известно през последните седмици се разрази още по-мащабен скандал на "Дондуков" 2 покрай разследване на прокуратурата за търговия с влияние в президентството в полза на замесения в „Боклукгейт“ бизнесмен Пламен Бобоков

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе