Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов очаква разум по казуса с назначението на Младен Маринов за министър

Каракачанов очаква разум по казуса с назначението на Младен Маринов за министър

Смятам, че разумът във всички институции и отговорността пред националния интерес ще вземе връх. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред медиите казуса с назначаването на Младен Маринов за вътрешен министър и забавянето на президента Румен Радев да подпише освобождаването му от поста на главен секретар на МВР.

Каракачанов допълни, че се надява този въпрос скоро да бъде разрешен чрез диалог. И отбеляза, че в последната година в отношенията между правителство и президент са възниквали някои недоразумения. "Но в края на краищата държава се управлява с желание да се свърши работа, а не с инат", каза още той.

Според вицепремиера процедурата с назначаването на Младен Маринов за министър може да се задвижи с директен избор от парламента, но все пак процедурата трябвало да бъде извървяна докрай.

По отношение на искането на офицерите и сержантите от запаса за референдум за връщане на задължителната казарма министърът на отбраната коментира, че те са прави да изразяват това мнение.

По думите му темата за референдум не е екзотична, а част от дебата за наборната военна служба. "Един дебат, който много други държави проведоха и разрешиха", допълни той и даде за пример скандинавските държави и Австрия. Според Каракачанов обществото иска да се въведе доброволна и наборна военна служба, както и да се възстановят Трудови войски.

Министърът на отбраната откри днес годишната конференция на началниците на военните полиции на НАТО в София. В нея участват представители на 32 държави и седем структури на НАТО.

"Необходимо е да бъдем единни и активни, защото предизвикателствата, както в региона на Близкия изток и в региона на Черно море не са отшумели, напротив, те тепърва ще създават допълнителни проблеми пред сигурността на нашите държави", подчерта той в словото си.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе