Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Горанов каза защо Цветанов няма да стигне Борисов

Горанов каза защо Цветанов няма да стигне Борисов

Всеки, който си мисли, че ГЕРБ може да има друг лидер или някой може да открадне от нея и да гради политически проект на тази основа, проявява голяма доза наивитет. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов на пресконференция в Стара Загора.

За последните 11-12 години хората, които се обединиха около лидера Борисов, са хора с ценностна система и идеология. И ако на някой не му харесва тази ценностна система и идеология и всичко това, което се прави, има възможност да направи алтернативен политически проект, но в никакъв случай няма да може да напълни такава зала, добави Горанов.

Той коментира още, че въпреки кризата разходите на фиска не са били орязани, а напротив - именно с цел да бъдат финансирани мерки за запазване на заетостта са били завишени.

 Колкото и да се оспорва техният ефект, 282 000 души са запазили своите доходи по време на кризата, благодарение на тази мярка, която ще продължи да действа дотогава, докато е необходимо да се подкрепят предприятията, за да могат да изплащат възнагражденията в пълен размер, посочи Горанов.

 По думите му фокусът в следващите месеци трябва да остане върху националните приоритети.

 "Според мен е и изграждането на смислена и разумна политическа програма, защото само след шест месеца ще си говорим за новите избори, да продължим да инвестираме в образование. Най-големият проблем, който срещаме пред чуждестранните инвеститори, за да дойдат в България, е липсата на достатъчно квалифицирана работна ръка", отбеляза финансовият министър.

 Той подчерта за пореден път, че промяна в данъчното облагане не трябва да има, защото във вида, в който е в момента, е най-справедливото възможно.

 "Всеки опит за въвеждане на прогресивно подоходно облагане ще означава само това - активните и образовани хора да плащат двойно или тройно по-високи данъци, което според мен е неправилно и немотивиращо. Всеки, който не посещава училище, трябва да бъде принуден. Неговите родители имат този дълг към обществото. Оттам-нататък трябва да продължат и инвестиции в инфраструктура", допълни Горанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе