Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Горанов каза какви ги върши Васил Божков

Горанов каза какви ги върши Васил Божков

Публикациите на Васил Божков в официалния му Фейсбук профил целят да дискредитират членове на правителството, включително и на премиера Бойко Борисов. Мнението изрази на пресконференция министърът на финансите Владислав Горанов.

Самият финансов министър по никакъв начин не е засегнал към момента кореспонденцията, която Васил Божков публикува във фейсбук профила си с лице, което е наречено “Vladi Goranov“.

"За нас опитите на г-н Божков за дискредитиране не са проблем и тема на правителството. Опит за внушение е, че правителството е увредило нечии интереси, свързани с бизнес отношения. Васил Божков не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. Мисля коментарите по темата да спрат дотук. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство. Не си представям, че държавата се занимава с изземане на бизнеси или толерирането на един или друг бизнес. Споменатите в бележката, каквато и стойност да има този лист хартия, не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството", посочи финансовият министър.

„Ако някой се чувства несправедливо обвинен, в Конституцията има ясно установени правила как това се установява и доказва. Твърденията на някой, че е репресиран, са за негова сметка“, добави той.

Пуснатата днес паметна записка не е коментирана по никакъв начин с членове на правителството, заяви Горанов и припомни, че Васил Божков е “изпаднал в неприятната ситуация да се налага да дава отчет на държавното обвинение“. Също така Горанов потвърди, че се е виждал с Васил Божков, както и с други бизнесмени, за да се коментират възможности за подобряване на бизнес средата у нас.

"Няма как да знам дали документът, подписан от двамата бизнесмени, е автентичен. Прочетох, че се ангажира и с държавна подкрепа. Не знам кой от двамата разчита на държавна подкрепа. Който и от двамата да има претенциите да контролира Комисията по хазарта, си е надскочил възможностите. Единственият ми упрек към Комисията е грешното прилагане на закона по отношение на дължимите такси на определени хазартни оператори. Много хора имат моя телефон – срещал съм се е и с г-н Божков, и с г-н Домусчиев, и с ресторантьорите, и с г-н Валентин Златев, и с г-н Пламен Бобоков. Ако някой твърди, че са извършвани неправомерни действия спрямо един или друг икономически субект, лъже. Целта на хората, които имат проблем с правосъдието, е да изграждат своите защитни тези. Аз нямам никакъв проблем с г-н Божков, имам проблем с компанията му, която не е плащала такси", заяви Горанов.

"Бизнес отношенията между отделни икономически субекти няма как да се вменяват на правителството. Някакви бизнесмени правят бизнес и намесват държавата – за нещо, което не сме правили никога", каза още финансовият министър.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе