Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ето какво каза Борисов след срещата с Тръмп

Ето какво каза Борисов  след срещата с Тръмп

Убеден съм, че визовият режим ще падне. Мисля, че следващата ни среща ще бъде точно за отпадане на визите, каза Борисов след срещата с президента Доналд Тръмп и дсобави:  Мисля, че президентът Тръмп ме разбра, че може да остане в сърцата на българите за много години, ако направи този жест с визите. Тръгвайки си ми каза: Обещавам да работя много активно и да ти дам отговор кога.

ВИЖ ОЩЕ: Тръмп:Харесвам Борисов, с удоволствие ще дойда /ОБЗОР/

България – стратегически газов хъб, на който съседните страни да могат да си направят диверсификациите, каза още премиерът. Направих необходимото, те ме разбраха. Мисля, че максимално съм успял да защита интересите на България, добави Борисов

За „Белене” отделихме около 15 минути. Това е 100% българска централа със 100% собственост върху реакторите. Белене не е руска централа, не е руски проект, заяви Борисов.

Днес гледахте официалната церемония, мисля, че ви хареса. Гордейте се, че сте българи! Идеше ми да се разплача като знам, че майка ме гледа отгоре, коментира емоционално Борисов.

Във връзка със сигурността в Черно море, Борисов заяви, че винаги е казвал, че е за колкото се може повече учения, за да може възпиращата мощ да бъде ясна за всички.

Черно море си е сигурно, най-хубави курорти са си нашите. Ако всичко му е наред на президента Тръмп, ще дойде в България, каза Борисов.

Според него България се очертава не само като най-сигурна, но и като най-балансирана от всичките ни съседи.

Ние веднъж не повдигнахме на Тръмп дума срещу трета държава. Работим за просперитета на България.

Ако сега се върна на среща, след тази, Тръмп ще говори дълго пред българските медии. На въпрос каква е разликата между Обама и Тръмп, премиерът заяви, че Овалният кабинет си е същият, политиките са различни.

Тръмп е твърд и защитава своя интерес. Мисля, че и аз бях достатъчно твърд. Казах му, че ако ние не сме балканския център за диверсификация на газ, как да обясня на българите, че Гърция може, а ние – не", каза още Борисов.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе