Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов категоричен, че вотът на недоверие е само процедура за БСП

Цветанов категоричен, че вотът на недоверие е само процедура за БСП

За всички е ясно, че вотът на недоверие на тема „Здравеопазване" няма да мине, заяви в интервю за Фокус Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията. По думите му самото искане за вот е част от политическите възможни парламентарни процедури, от които опозицията се възползва.

„Няма нищо лошо да се иска вот на недоверие, защото така винаги може да се обсъжда и да се води един смислен дебат в българския парламент. Въпросът е, че вотът и обсъждането на вот на недоверие за бъдещи намерения в сферата на здравеопазването го превръща малко в несериозно отношение от страна на опозицията. В момента можем да кажем, че те си спазват един план-график както преди председателството, по време на председателството, така и след него – да искат вот на недоверие, с който изпълняват своите политически решения. Те обаче не правят реален, задълбочен анализ дали това е най-подходящият период и най-подходящата тема, която може да бъде обсъждана за вот на недоверие и то в днешните условия, когато действително държавата е стабилна, въпреки истерията, която искат да създадат представителите на БСП", каза още Цветанов.

Според него вътрешните проблеми на БСП допринасят за по-агресивното поведение, за по-обидните квалификации към политическите им опоненти. Цветанов добави, че омразата и радикализирането на членовете на БСП по никакъв начин не показва, че може да има разумно бъдещо управление от тяхна страна. „Това е така, защото когато спориш, когато обсъждаш една тема, то ти трябва да предлагаш алтернативни решения. Аз до сега не съм чул БСП да предложи някакво алтернативно решение.

Единственото, което правят в момента, ще дам и пример, свързан с тема „Здравеопазване" – в тяхната програма „Визия за България" те предлагат бюджетно здравеопазване. Това, което знаем, че е най-доброто и се прилага в развитите демократични общества, е осигурителният модел, който е най-подходящото решение", коментира Цветанов.

Опозицията се старае да създаде една нервност в обществото, а така също да дестабилизира институциите в България, каза още вторият в ГЕРБ.

„Най-важното е, че управлението дава своите резултати както в приходната част на бюджета, така също и в проектобюджета за 2019 година, където ще имаме възможност както да увеличим доходите в бюджетната сфера, но и да изпълняваме ангажиментите си по секторните политики. Тук разбира се водещ ще бъде сектора, свързан с образованието на българските деца", каза още Цветанов.

Той добави, че един от основните акценти през есенната сесия на парламента винаги е проектобюджета. „Той трябва да бъде внесен от Министерски съвет в парламента, да започне гледането му в ресорните комисии, за да може до края на ноември да имаме готов, приет бюджет за 2019 година", допълни Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе