Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Първанов категоричен: Ляв кандидат отива на балотаж

Първанов категоричен: Ляв кандидат отива на балотаж

Бих предпочел да се боря за президент в рамките на една президентска република и при сменена Конституция. Това обяви председателят на АБВ Георги Първанов ден след като на Националната конференция на партията се прицели в победа на АБВ на президентските избори наесен.

Партийният лидер отрече да има намерения лично да се впуска в надпреварата за "Дондуков" 2. „Нямам желание да се кандидатирам за президент, защото имам други амбиции, други идеи за личния си живот, но политическото решение предстои", обясни Първанов в ефира на Нова телевизия. „В рамките на правомощията на президента аз съм постигнал много и трудно бих могъл да направя нещо по-различно", смята още той.

„Ако не е в кърпа вързан, балотажът за левия кандидат за президент на предстоящите избори е много вероятен", уверено заяви лидерът на АБВ. И допълни: „Имаме вече очертаваща се една голяма, интересна коалиция -  центристка, ляво-център, дясно-център, с патриотичен акцент, с леви формации. Разбира се не крия, че в разговорите има 1,2,3 до 4 имена, които сами по себе си са достатъчно силни, особено ако направим добър тандем".

Връщайки се към конференцията на АБВ вчера, Първанов изтъкна: "Имаше едно доста солидно представителство на този форум – ВМРО, „Гергьовден, земеделците, „Народен съюз". Ние сме един отбор. ДПС също, разбира се предпазливо, се включи в тази дискусия. Очертава се, ако не един отбор, то поне еднопосочно движение".

 Първанов направи аналогия с 2001 година, когато се е създала голямата „Коалиция за България" от 16 партии. „Въпросът не е в броя партии, а като създадеш нещо такова, създаваш  и усещането, че тук има единомислие", коментира партийният лидер. 

„Това правителство стои силно, защото няма алтернатива. И АБВ ще се опита да я създаде", категоричен бе Първанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе