Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Катастрофа в "Мерецедес" разпали нова война

Катастрофа в

Пилотите на "Мерцедес" Нико Розберг и Люис Хамилтън предизвикаха доста нелеп инцидент по между си. Двамата съотборници се сблъскаха в последната обиколка на Гран при на Австрия, докато спореха за първите две места на "Ред Бул Ринг". Люис бе малко зад своя колега и при излизане от първи завой реши да го атакува от външната страна. Германецът обаче реши да не дава позицията си и предизвика контакт с колата на трикратния световен шампион.

В сметка на инцидента, Нико разби предното си крило и британецът го изпревари, като грабна победата. Ядовете за Розберг обаче се увеличиха, след като Макс Верстапен ("Ред Бул") и Кими Райконен ("Ферари") го задминаха също. Така Люис успя да съкрати преднината на своя съотборник в генералното класиране само на 11 точки.

Британецът се оправда, като каза, че Нико не е спазил дистанция, тъй като е бил по-назад. "Изглеждаме като един куп идиоти. Ще седнем на маса да обсъдим всичко", заяви шефът на "Мерцедес" Тото Волф, който не иска нова война. И двамата в последно време казват пред медиите, че отношенията им са добри. Не така обаче изглежда, с оглед на цялата агресия при карането им един до друг.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе