Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кърджали стана най-голямата офроуд арена у нас

Кърджали стана най-голямата офроуд арена у нас

Кърджали. Тази сутрин бе даден стартът на финалните гонки от всички категории в офроуд състезание „Кърджали 4х4 офроуд празник". Надпреварата се провежда на затвореното трасе край въжения мост до Водното огледало. Стотици любители на високите скорости бяха дошли да наблюдават състезанието с мотори, ATV-та и джипове. Сред участниците бе и кърджалиецът Николай Мартинов – Сървайвъра, който заяви, че ще се състезава за родния си град и за своите фенове. Кметът Хасан Азис бе обещал също да участва, но служебни ангажименти му попречиха да направи това.

Близо 150 състезатели от България, Гърция, Турция, Македония и Сърбия се включиха в най-голямото за годината офроуд състезание в България от 4-6 април.Трите категории за ATV/MOTO, рали-рейд и трофи са първи кръгове на националните шампионати на България.Трасето е с обща дължина 1000 км, като най-дълго е рали-рейд трасето – 400 км.
„Продължава традицията Кърджали да бъде част от офроуда в страната. Градът край Арда вече се превръща в най-голямата и масова арена на този вид спорт у нас", каза на откриването Тодор Христов, известният пилот от рали "Дакар", главен организатор на състезанието и председател на Клуб по офроуд Троян. Той връчи почетен знак на община Кърджали за най –добър домакин, за подкрепата на офроуд спорта и отличните условия за провеждане на състезанието.

Участниците бяха приветствани от зам.-кметовете на Кърджали Елисавета Кехайова и Иван Велев, които пожелаха на многобройните фенове да се насладят на адреналина, който създават състезателите от петте балкански страни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе