Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кърджали – домакин на офроуд шоу

Кърджали – домакин на офроуд шоу

Супер мото шоуто „Кърджали 4х4 офроуд празник" стартира в Кърджали на 4 април. В шоуто ще участват 150 участници, 17 екипажа от Гърция, 4 от Турция, един от Македония. „Интересът е много голям, а това е така, защото Кърджали е девствен район за този вид спорт", каза един от организаторите Тодор Христов от Троян. Засиления интерес на гърците към състезанието той си обяснява и с отварянето на прохода „Маказа".

Шоуто е първи кръг от националните шампионати по офроуд, от републиканската верига „Челъндж трофи България", от „Екс крос България" за мотоциклетистите.

В момента се подготвят и почистват трасетата за състезанията с обща дължина от 1000 километра. Най-дълго е трасето за рали-рейт категорията – 400 километра. В организаторския екип на „Кърджали 4х4 офроуд празник" са включени 40 човека. „Най-голяма подкрепа имам от местния клуб, община Кърджали и клуба в Троян", каза Тодор Христов. Кулминацията на състезанието ще бъде на 6 април край Въжения мост в района на „Водното огледало". Кметът на Кърджали Хасан Азис ще участва с ATV. „Поканен да се включи в офроуд празника в Кърджали е и почетният председател ДПС Ахмед Доган, фен на този вид спорт и с принос за разкриване на Детска офроуд школа в Троян", съобщи Тодор Христов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе