Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов зове да отложим рождените дни

Каракачанов зове да отложим рождените дни

Хората да отложат семейните тържества, рождени и имени дни, призова в интервю за БНТ вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Досега не е имало такава ситуация в България, при която трябва да се вземат спешни мерки и то радикални, каза Каракачанов по повод въведеното извънредно положение зарази епидемията от коронавирус. Вицепремиерът не изключи възможността извънредното положение да бъде удължено, но не и за цяла година.

Според Каракачанов сигурно ще се появят спекулации, че това е военно положение. "Не е военно, извънредно положение е. Тук не се отменят правата на гражданите, не се суспендира НС, Конституцията и законите, въвеждат се повече правила за дисциплина и ред, защото в края на краищата държавата е длъжна да вземе мерки и ако някой гражданин, който е заразен, още повече, ако го знае и му е разпоредено да е под карантина, но не я спазва, той е опасен за другите", обясни министърът. Той отново заяви, че никакви права и свободи на гражданите няма да бъдат ограничавани, но когато става дума за сигурност, ще има малко повече рестрикция. И припомни мерките, обявени вчера.

Красимир Каракачанов посъветва гражданите да не се възползват от оферти за евтини почивки, защото това е рисково, и най-вече да не изпадат в паника.

„Най-големият проблем е паниката и виждаме, че има струпване по големите хипермаркети, хората се зареждат с храна, все едно че идва потоп. Няма проблем - храна има. Моят  апел е: Не изпадайте в паника и не се натрупвайте в магазините да купувате огромни количества - опасността някой да се зарази на тези опашки или обикаляйки по щандовете, е голяма”, каза вицепремиерът.

Засега парадът за 6 май не се отлага.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе