Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов и Сидеров закрепиха коалицията

Каракачанов и Сидеров закрепиха коалицията

Лидерите на ВМРО и "Атака" Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се видяха в парламента без Валери Симеонов. Над два часа и половина продължи срещата им, посветена на спасяването на коалицията след последния трус. Каракачанов пробва да убеди Сидеров да преглътне и този път, особено, след като Симеонов отказа да се извини за нападките си към руския патриарх.

Срещата в стаята на групата в НС мина в две части. След кратък разговор Сидеров излезе за малко и показа, че сериозно е смекчил позицията си спрямо Валери Симеонов, на когото преди три дни постави ултиматум да се извини заради обидите към руския патриарх, или му иска оставката.

Днес вече лидерът на "Атака" коментира, че дали ще излезе от правителството, или не, и дали ще се извини Симеонов, или не - това е лично решение. И също така негов "личен грях". Но дотук. Няма вече закани за оставки и безкомпромисност. "Не очаквайте разпад в коалицията и някакви подобни процеси. Няма подобно нещо", каза председателят на ПГ на Обединените патриоти със спокоен тон, далеч по-различен от снощния при гостуването му в бТВ, където изригна срещу Валери Симеонов и отсече, че коалицията може и без него.

И Каракачанов повтори тезата на Сидеров за поведението на Симеонов: "Дали ще се извини, е негово лично решение. Но аз не смятам, че с подобни думи и епитети трябва да определяш главата на една православна църква, пък била тя и руската, без значение какви политически убеждения имаш." Той обаче призна, че изказването си против руския патриарх Валери Симеонов не е съгласувал с коалиционните партньори. Наскоро пък самият Симеонов му се сърдеше, че лидерът на ВМРО не съгласувал идеята си за референдум за третия пол. Лидерът на ВМРО днес не крие, че опитва да ги помири: "И с единия, и с другия съм говорил. Бавно, внимателно. Както ви казах – времето лекува всичко".

Среща между тримата лидери на коалицията се очаква да се състои през идната седмица. На този етап в Обединените патриоти са се разбрали да мълчат и да занулят участията си по медиите. Защото последният взрив в коалицията дойде именно след тв интервю на Валери Симеонов, последвано от второ, дадено от Волен Сидеров снощи, което отекна не по-малко гръмовно. И нямаше как да бъде иначе, предвид проруски настроения електорат на "Атака", дълбоко засегнат от обидите на вицепремиера от НФСБ към руския патриарх.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе