Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов пред посланици: Всичко е възможно

Каракачанов пред посланици: Всичко е възможно

 

Всичко е възможно, има варианти и много неща, които трябва да бъдат свършени. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Варна относно това възможна ли е оставката на кабинета заради продължаващите антиправителствени протести. Заедно с трима посланици той се качи на фрегата „Дръзки“. Освен американския посланик у нас Херо Мустафа, Военноморския координационен център на НАТО посетиха посланикът на Румъния Йон Гълеа и посланикът на Грузия Тамара Лилуашвили. Гостите бяха запознати с възможностите и задачите на Военноморския координационен елемент за Черно море и наблюдаваха демонстрация на използване на способностите на лодки тип „RHIB-7м.  

След края на дебатите по внесения от БСП вот на недоверие Каракачанов посочи, че към момента за промени не се говори. Разговори щяло да има, когато мине гласуването в пленарната зала.

Той подчерта, че целта на посещението във Варна не е политическа, а изразяване на солидарност с усилията на страната ни да бъде създаден центърът. Лидерът на ВМРО заяви още, че България има подкрепата на САЩ, очаква подкрепа и от Румъния, след като страна ни е подкрепила Щабът за многонационалната бригада да е в северната ни съседка. По негови думи проектът е важен, за да се следи какво се случва в Черно море. В проекта се включва и Грузия,която не е член на НАТО. Военният министър обясни също, че страната ще ползва информацията като партньор.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе