Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов: Аз никога не съм назначавал роднини

Каракачанов: Аз никога не съм назначавал роднини

Не смятам, че има война между премиер и президент. По-скоро става въпрос за един политически и обществен дебат как да бъдат похарчени парите на данъкоплатеца, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на бТВ.

"Не е истина, че ПГ на ГЕРБ е бламирала Бойко Борисов. Не вярвам в подобни теории на конспирацията. Делян Добрев сам си е подал оставката и вчера тя не бе приета. Нормално е Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ да говорят такива работи. Опозицията не спира да провокира и да се опитва да нагнетява напрежението. Гледам с насмешка на всички теории, че има бламиране на премиера. Никога не съм назначавал близки и роднини. Пак ще повторя, че между институциите трябва да има мир, а не да се водят войни", обясни Каракачанов.

"Благодарение на Обединени патриоти пенсиите нарастват. От онзи ден минималната пенсия стана 200 лева. Доходите трябва да се вдигат. Това е наше убеждение, но от над 2 млн. пенсионери нас ни подкрепиха 32 000. Имаме 27 депутати в парламента и за това към момента не можем да изпълним обещанието за 300 лева минимална пенсия. Продължаваме да работим и един ден и това ще се случи. Има много резерви, от които да се осигурят пари. Има над 1 млн. инвалидни пенсии. Цели села се правят на инвалиди, за да получават такива пенсии. Продължаваме да работим", повтори военният министър.

Той коментира и темата за каналджийството по границата и последните информации по колко прибира един граничен полицай, за да пропусне нелегални имигранти. "Факт е, че в "Гранична полиция" има корупция. Вътрешна сигурност в полицията трябва да се намеси. Другото е да се засили видеонаблюдението. Малко над 200 човека от Българската армия участват в охраната на границата. Не искам да разделям нещата, но е факт, че където стоят Специалните сили на армията, няма такива инциденти", обясни Каракачанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе