Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов доволен от растящия бюджет за отбрана

Каракачанов доволен от растящия бюджет за отбрана

"Трета поредна година бюджетът за отбраната и въоръжените сили нараства. Последните 30 години отбраната беше нещо подценявано. Години наред се правеха само съкращения и се разпродаваше техника. Трета поредна година увеличаваме възнагражденията на военнослужещите с 10%", изрази задоволство министърът на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за БНТ.

По думите му премахването на задължителната казарма единствено е довело  до намаляване на българската армия. "Който не храни своята войска, храни чужда войска. Второ десетилетие около нас ситуацията не се успокоява, а става все по-сложна. Преди три години, когато станах министър, заплатата на военнослужещ беше 806 лева", добави той.

От неговите думи стана ясно също, че ще се ремонтират помещенията на военните, както и техниката. "Заложили сме в програмата доброволна военна служба за момичета и момчета. Следващият етап е преминаване към връщане на наборната военна служба", коментира Каракачанов.

"Не знам дали е имало грешка в превода, но според мен има грешка в мисленето на много европейски политици. Не можеш да разглеждаш Източна Европа като втора категория. Не можеш да кажеш, че не ни искаш нас или украинците, румънците. Да беше се разходил в някой от кварталите на Париж и да види тези имигранти са създали цели гета - там няма държавност, няма полиция", каза министърът на отбраната по повод коментара на френския президент Еманюел Макрон за българите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе