Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Карадайъ: Не залитайте към популизма

Карадайъ: Не залитайте към популизма

Позицията на ДПС винаги е била ясна – да не се залита в полето на популизма, да се защити демокрацията и плурализма, като се осигури прозрачно финансиране на дейността и кампаниите на политическите партии чрез държавни субсидии. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите за намаляването на партийната субсидия.

Първа точка днес са промените в Закона за държавния бюджет за 2019 година, които предвиждат държавното финансиране на партиите и коалициите от 11 на 1 лев на действителен глас.

"Като краен резултат се случва едно и също – всяка партия залита в полето на популизма с надеждата, че ДПС е отговорна и тя ще пресече техния популизъм. Днес заявяваме, че ДПС не е длъжна единствена да понася негативите от всяко популистко поведение и предложение, и на ГЕРБ, и на БСП“, заяви Мустафа Карадайъ.

Според него всички партии говорят единствено за намаляването на партийната субсидия, но не нямат никакви предложения как прозрачно да финансират дейността и кампаниите си.

Мустафа Карадайъ отново призова депутатите да подкрепят предложението на ДПС за нула лева субсидия, но с въвеждане на т. нар. отворено финансиране, което предвижда възможността физически и юридически лица да дават средства на партиите и коалициите. "Това предложение може да изглежда крайно, но то пресича всякакъв популизъм“, смята лидерът на ДПС. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе