Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Карадайъ: Подкрепяме извънредното положение

Карадайъ: Подкрепяме извънредното положение

Ние от ДПС ще подкрепим решението за въвеждане на извънредно положение. Когато става въпрос за защита на живота и здравето на хората от първостепенно  значение е да се въведат всички мерки. Това заяви от трибуната на НС председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дискусията по предложението на кабинета за един месец извънредно положение. Това изисква не само приемане на решението, но и приемане на конкретни планове за действия при гарантиране на конституционните  права и свободи на гражданите, подчерта той.

СЗО обяви за пандемия разпространението на Ковид-19 и предложението на правителството е навременно и правилно, каза още Карадайъ.  

Чухме от ген. Мутафчийски и от министър-председателя информация за фактическата обстановка, както и необходимите мерки, които трябва да се вземат, заяви Мустафа Карадайъ и подчерта, че за ДПС са важни гаранциите за спазване на конституционните права на гражданите. Трябва да е ясно, че въвеждането на извънредно положение има гаранционен характер. Целта му е да се съхрани конституционния ред, а не да се правят опити за подмяната му, категоричен бе лидерът на ДПС.

Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе