Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Карадайъ с петима заместници

Карадайъ с петима заместници

Централният съвет на ДПС избра състав на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията. Това съобщи пресцентърът на ДПС от официалния си профил във Facebook.

Председателят на Движението Мустафа Карадайъ е обявил и своите 5 заместници.

Кметът на Кърджали Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, доц. д-р Алиосман Имамов, евродепутатът Филиз Хюсменова и народният представител Янко Янков са част от екипа на Карадайъ. 

Днес в хотел "Рамада" в София се проведе заседание на Централния съвет на ДПС.

Карадайъ: Предстоят по-добри времена за ДПС и за нашата родина

Ръководството на партията се състои от изключително подготвени хора. Предстоят по-добри времена и за ДПС и за нашата родина. Това каза Мустафа Карадайъ по време на представянето на екипа си и ръководството на ДПС след заседанието на Централния съвет на партията. 

Разместване има и в парламентарната група. Съгласно устава неин председател е председателят на партията. Негови заместници стават Йордан Цонев, Рушен Риза, Станислав Анастасов, д-р Тунчер Кърджалиев и Четин Казак. Ферихан Ахмедова, която досега беше зам.-председател на ПГ, става секретар на ПГ на ДПС.

Карадайъ представи пред медиите още състава и ресорите на членовете на Централното оперативно бюро (ЦОБ): Джевдет Чакъров - "Оперативни програми", Дурхан Мустафа - земеделие, Емел Етем - профсъюзни и женски организации, Ердинч Хайрула - изселнически организации, Илхан Кючюк - младежка дейност, Йордан Цонев - икономическа и регионална политика, Камен Костадинов - медийна политика, транспорт и комуникации, д-р Нигяр Джафер - здравеопазване и социални дейности, Рамадан Аталай - енергетика.

Доайенът на партията Юнал Лютфи ще отговаря за международната дейност на партията, д-р Тунчер Кърджалиев - образование, Станислав Анастасов - либерална политика, доскорошните временни съпредседатели Рушен Риза и Четин Казак ще отговарят за законодателната дейност, култура и традиции.

ДПС ще подкрепи ветото за Изборния кодекс

ДПС ще подкрепи ветото на президента. Ако ветото бъде отхвърлено, ДПС ще търси други пътища, за да изпълни политиката си - сезиране на Конституционния съд. Президентът на България не е направил цялостен преглед на Изборния кодекс за противоконституционни текстове, ще търсим варианти, ако трябва и Конституционният съд да се произнесе. По време на дебатите за промените в Изборния кодекс ДПС предупреди многократно в пленарна зала за нарушаване на Конституцията с някои от текстовете, припомни Карадайъ.

Председателят на ДПС даде пример за текстовете, които засягат задължителното гласуване и поправките, които касаят правата на българските граждани. „Нашата Конституция не допуска и дискриминация по каквито и да е признаци. Президентът избирателно е приел няколко текстове и е върнал само част то тях", отбеляза Карадайъ. „Ще търсим всички необходими варианти, така че и ако е необходимо и Конституционният съд да се произнесе", заключи Карадайъ.

Движението в диалог със системните партии

Попитан дали ДПС ще търси взаимодействие с БСП и новото й ръководство, Карадайъ каза, че всяка партия има свой вътрешнопартиен живот и ДПС ще продължи да отстоява да има комуникация с всички системни партии. "Всяка партия има вътрешно-партиен живот. И на база на своите ценности и си извървява своя път". Всички отговорни партии в България трябва да си комуникираме по между си. ДПС ще комуникира с всички системни партии в България, защото е необходимо нормализиране на политическия живот. С всяка една от системните партии бихме могли да работим не зависимо дали сме на власт и опозиция", посочи Карадайъ.

ДПС с 15 000 гости на Майските събития

Председателят на ДПС припомни, че Движението е започнало честванията на Майските събития, по време на които се почитат жертвите от Възродителния процес.

"Майските събития донесоха демократичните промени в страната", каза Карадайъ.

По думите му тази година по време на честванията Движението очаква над 15 000 гости от страната и чужбина. Тази седмица минаха мероприятията в Търговищко, а до края на месец май предстоят най-знаковите възпоменания в Разград, Пристое, Шуменско и Джебел.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе