Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Мустафа Карадайъ: Държавността липсва, нападки изместват аргументите

Мустафа Карадайъ: Държавността липсва, нападки изместват аргументите

Тази формула на управление не е добра за страната, а това означава, че не е добре и за ДПС. Виждаме как лични нападки изместват аргументите - при това положение, държавността липсва. Това го казвам с болка, заяви в "Панорама" по БНТ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Карадайъ коментира и промените в закона за приватизация, за които имаше обвинения, че са лобистки. По думите му, обикновено реформите и законопроектите се внасят от МС, а в последната година наблюдаваме модел на проби и грешки, без управляващиите да полагат усилия да ги разяснят на гражданите. В публичното пространство нямаше дебат по този законопроект, много се бързаше, категоричен е Карадайъ.

Той посочи като конкретен пример за грешка в управлението на страната предложените промени в закона за приватизацията, внесени от депутати от "Обединени патриоти". Президентът Румен Радев им наложи вето, което беше подкрепено единодушно както от вносителите, така и от коалиционните им партньори от ГЕРБ.

"Виждаме скандали, превишаване на власт и изземване на функциите. Май държавата и държавността липсват. Ситуацията е много тревожна. Държавността е в криза и се нуждае от реанимация", каза още Карадайъ, като посочи, че реформи по принцип се предлагат от Министерския съвет, а не от депутати.

Той добави, че медийният законопроект на депутата от ДПС Делян Пеевски се обсъжда от няколко месеца и не вижда в него нищо тенденциозно. На въпрос дали той не е лобистки, след като самият Пеевски притежава медии Карадайъ отговори: "Ето от това обществото трябва да се отърве – някой да твърди нещо без да има възможност за проверка. На обществото се ръсят внушения и клюки и някой трябва да се оправдава".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе