Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Карадайъ: ЕВроизборите са цивилизационния избор на ЕС

Карадайъ: ЕВроизборите са цивилизационния избор на ЕС

„Европейските избори са цивилизационния избор на ЕС и на България.“ Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред младежите на семинар на тема „Професионална реализация в условия на глобализация“, организиран от Младежко ДПС.

Карадайъ заяви, че „евроизборите не са само избори, които ще определят следващия Европейски парламент. Европейските избори са цивилизационния избор на ЕС и на България. Европейците ще изберат национализма и популизма или мира и демокрацията. ЕС ще направи ценностния си избор, дали ще живее в среда на разделение и омраза или в ценностната среда на ЕС“.

Евроизборите за ДПС са още по-важни. Те ще ни очертаят средата за правене на политика в близките 10-15 години занапред. Говоря за ДПС в България. Трябва да покажем консолидация и обединение, констатира Карадайъ.

Председателят на ДПС каза, че „партийния апарат трябва да знае, че този който се опитва да реди местни избори преди да са излезли резултатите на евроизборите, това му гарантира да не участва след евроизборите в подредбата на местните избори. Евроизборите са важни за ДПС, за България и Европа“.

„Ние сме длъжни да работим за развитието на страната. Националистите застрашават мира и бъдещето на родината. Ние искаме да развиваме държавата“, заяви Мустафа Карадайъ.

Карадайъ обърна внимание на връзката между бизнеса и държавата, като заяви, че не се възползваме достатъчно от Оперативните програми и бизнесът не е много активен в този процес. Държавата не трябва да пречи на бизнеса, каза още той.

Председателят на ДПС заяви, че чистите храни, водата и въздухът и високите технологии са приоритет за ДПС и каза, че светът върви към експлоатация на водорода, където замърсяването е нула. Ние в България можем да го направим, а въпроса е да го искаме и да създадем нужната среда, изтъкна той.

„Няма нужда академици да пишат визията на страната. Ние днес очертаваме визията за развитие на страната и това ще го видите в програмата за ускорено и догонващо развитие на България“, каза още Карадайъ.

„Предстоящите европейски избори са много важни за всеки от нас. Нека направим правилния избор“, заключи председателят на ДПС.

На семинара лекции представиха и председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика д-р Хасан Адемов и зам.-председателят на Комисията по образованието и науката Ерол Мехмед. Семинарът бе уважен и от зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, евродепутата и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, народният представител Имрен Мехмедова, кметът на община Белица Радослав Ревански и членове и симпатизанти на ДПС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе