Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Карадайъ: В ДПС сме чувствителни на тема евроатлантизъм

Карадайъ: В ДПС сме чувствителни на тема евроатлантизъм

Коалиционните партньори на ГЕРБ в управлението са пешки, не "царици". Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в предаването "Панорама" по БНТ. Изказването на Карадайъ бе по повод визитата на лидера на "Атака" Волен Сидеров в Крим. ГЕРБ дължат отговор за поведението и ориентацията на техния партньор Волен Сидеров от "Атака" в Крим. ЕНП дължи отговор, смята Карадайъ. "От първия ден на тази коалиция ясно заявихме позицията си, че основният субект за отговорност за формулата на управление е ГЕРБ", заяви в началото на участието си в "Панорама" Мустафа Карадайъ.

"Управляващата коалиция не е смешна, а опасна за страната. Трябваше да се стигне до ситуацията в Крим, за да разберете колко е опасна. В Крим председателят на ПГ на Обединените патриоти и зам-председателят на НС изразиха антиевропейска позиция", изтъкна Карадайъ. "ДПС като национално отговорна партия винаги е била отговорна, ние сме чувствителни по темата евроантлантизъм, от 1990 г. имаме ясна позиция в подкрепа на тази тема", подчерта лидерът на ДПС.

„Европредседателството не е нито на ГЕРБ, нито на коя да е партия, а е българско. В този смисъл безпочвени бяха и призивите към опозицията за определено поведение по време на председателството, докато коалиционните партньори на ГЕРБ рушат имиджа на страната и поставят под въпрос евроатлантическото бъдеще на страната", коментира още Мустафа Карадайъ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе