Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Карадайъ: България има нужда от ДПС

Карадайъ: България има нужда от ДПС

„България има нужда от ДПС. Тези 28 години го показаха и доказаха. Предстоят ни още много битки, още много години заедно, много по 28, защото имаме ценности, които отстояваме". Това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на честването по повод 28-годишнината от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Това, което успяхме да постигнем през 2017 година е съхраняването и отстояването на ценностите, толерантността, единството и заедността. Това е най-големият ни успех. А политикът за 2017 година е избирателят на ДПС. Преди 28 години беше много трудно. Бяха много страшни времена, но тогава благодарение на нашите учредители беше създадено ДПС, партия на толерантността, единството и заедността", заяви още председателят.

Той подчерта, че ДПС не е партия на разединението и 28 години продължава по своя верен път. „И в Млечино, и в Могиляне, и в Момчилград по време на възпоменателните митинги казахме, че който е с чисто сърце, сам ще намери верния път. При нас и под нашето знаме има място за всеки. Но лицемерите с двойни лица, никога в живота си няма да могат да намерят верния път. Никога няма да бъдат доволни. Какво щастие е за нас, че сме силни и единни", отбеляза още Мустафа Карадайъ.

Областният лидер на ДПС Кърджали Изет Шабан подчерта, че областната структура на Движението винаги е била пулса и мотора на ДПС в национален мащаб. На срещата присъстваха над 500 души – основатели на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, бивши регионални директори, кметове на общини, председатели на общински съвети на ДПС, младежките организации и женските структури на Движението се включиха в отбелязването на годишнината.

Сред официалните гости бяха още зам.-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер, зам.председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Хасан Азис, членовете на ЦОБ Ердинч Хайрула и Четин Казак, евродепутатът Неджми Али, народните представители Адлен Шевкед, Ерол Мехмед и Хайри Садъков. Тук бяха още народните представители от предишните мандати на Народното събрание Ремзи Осман, Салиха Емин, Мустафа Ахмед, Айхан Етем, представителят на ДПС в Истанбул Фахри Ватансевер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе