Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кънев: Увеличава се подкрепата на РБ

Кънев: Увеличава се подкрепата на РБ

„Реформаторският блок единствен увеличава подкрепата си спрямо парламентарните избори. Преди изборите казах, че ще имаме силен резултат, но няма да се възгордеем от него. Двете основни партии ДПС и БСП губят от присъствието си и имат с 5% по-ниски показатели". Това заяви съпредседателят на РБ Радан Кънев в сутрешния блок на Нова тв. И уточни, че е доволен от резултата на първия тур на местните избори.

"ГЕРБ получава по-голямо влияние, а ние увеличаваме, което означава, че коалицията ни ще бъде по-силна. Така, че не може да си позволим хашлашки език и не желая да влизам в обяснение", обясни той.

ДПС си постави като цел да бъде втора политическа сила, но не успя, защото разликата с БСП си остана 1 процент. ДПС се капцулира изцяло в мюсюлманските райони, но загуби в смесените. Няма случай в Шумен да нямат представител нито на балотаж, нито в общинския съвет, коментира Кънев.

Ние не се надскачаме, в София направихме рекорд на парламентарните избори, но сега го подобряване в листите. Имаме второ място във Варна, балотаж във Варна. Напрежението ще се концентрира около Плевен, където влизаме от първа позиция в балотажа. В името на стабилността в държавата и борбата, която водим в рамките на Евросъюза, да запазим добрите отношения, каза още той и уточни, че не му харесва тонът на Цветан Цветанов за изборните резултати. По-рано днес председателят на ГЕРБ обяви, че Кънев го е поздравил за успеха на партията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе