Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Канада с дубъл в хокея от олимпиадата

Канада с дубъл в хокея от олимпиадата

Сочи. Канада отнесе Швеция с 3:0 във финала на хокейния турнир и спечели последния златен медал от 22-ите зимни олимпийски игри. За Кленовите листа това бе реванш за загубата от скандинавците в мача за титлата на игрите в Лилехамер 1994 и 13-а победа от 17 мача с тях. За победителите се разписаха във всяка една от третините Джонанат Тоус (12,55 мин), Сидни Кросби (35,43 мн) и Крис Куниц (49,04 мин). Канадците завършиха олимпиадата без загуба и станаха първия тим след 1994 с такова постижение. Златото е девето от олимпиада за Канада, като изпревариха с една титла СССР и Русия.
Сред многото ВИП гости на мача за титлата в зала "Болшой" бе и трикратния олимпийски шампион по борба Александър Карелин. Заради отсъствието на руския тим в началото на финала в залата имаше доста места, които бързо бяха запълнени от доброволци.

В Сочи канадците дублираха титлата си от Ванкувър 2010 и станаха първия отбор след СССР (1984 и 1988) с второ поредно злато от олимпиада. 11 от игралите на финала преди 4 г бяха в тима и вчера. За кленовите листа това е първа титла в Европа от игрите в Осло 1952-а. На игрите в Сочи Канада спечели и златото в женския турнир по хокей. Твърде възможно е обаче 22-ите зимни игри да са последните в които ще играят състезатели от НХЛ, защото все още няма споразумение за Пьончан 2018.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе