Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Калфин: Важно е в какво влагаме парите от ЕС

Калфин: Важно е в какво влагаме парите от ЕС

Три пъти повече получаваме от ЕС, отколкото вкарваме по принцип, разясни в интервю за бТВ бившият външен министър Ивайло Калфин.

"При разпределението сега получаваме по-малко от предложените средства. Не е важно обаче, колко пари получаваме, а в какво ще се влагат. В рамките на следващите години трябва да имаме различна икономика и стандарт на живот. ЕС дава с много условия тези 29 млрд. евро", разкри той по темата, че средствата за България в новия бюджет на ЕС са близо 29 милиарда евро.

"Не трябва да се говори, че всички ще получат пари, а че икономиката ни ще се промени. Целта на финансирането е икономиката на България да достигне средното ниво е Европа", каза още Калфин.

"България трябва да представи план за плана за възстановяване на ЕС в началото на другата година", каза Ивайло Калфин.

„Парите са много в сравнение с предишните, но имаме един абсолютно  нов инструмент, който е целеви. Той трябва да направи икономиката ни сравнима с икономиките на средните равнища за Европа. Проста да похарчим едни пари – не върши работа“, коментира Калфин.

Той подчерта, че за грантовете България трябва да изготви план, който ще одобряват всички страни, не само Европейската комисия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе