Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Кабинка и торта за ЧРД на Радо Янков

Кабинка и торта за ЧРД на Радо Янков

Брандирана кабинка от лифта от Банско до Бъндеришка поляна и огромна торта чакат днес Радослав Янков за 28-ия му рожден ден. Носителят на Световната купа ще празнува днес в ски курорт №1 заедно с първия си старт от СК. Изненадата с кабинката е от домакините от "Юлен", които искат по този начин да изразят възхищението си от постигнатото от Янков.

Преди дни в Рогла Радо зае второ място и така постигна осмия си подиум в стартовете от най-високата категория. Преди година пак в Банско Радо спечели първия ПГС, а във втория заради малшанс с автомата остана втори. Той обаче спечели в края на сезона за първи път и марката световна купа в ПГС.

Квалификациите в паралелния гигантски слалом започват в 8,30 тази сутрин, а финалите в които ще карат най-бързите 16 са от 12,30 ч. По традиция в Банско са всички звезди от световния елит, начело с лидера за СК Невин Галмарини (Швейц) и №1 при дамите Естер Ледецка (Чех). Тук са още Вик Уайлд (Рус), двукратен златен медалист в паралелните дисциплини, световния шампион Андрей Соболев (Русия), австрийските звезди Бенямин Карл (Ав), Андреас Промегер (Ав), победителя от втория старт в Банско преди година Силван Дофур (Фр), Роналд Фишналер (Ит), Кристоф Мик (Ит). Общо участниците за днешните стартове са 117 (67 мъже и 50 жени).

Според жребия теглен в началото на сезона трасето за днешното състезание ще се реди от Георги Атанасов-Джоко, който е треньор на Янков и Теодора Пенчева. Освен тях днес ще стартират още Димитър Ганичев, Станислав Вангелов и Михаил Кръшняк. Писта "Томба" по която ще се проведат стартовете в паралелните гигантски слаломи е в отлично състояние. Всички участници в паралелните дисциплини вчера тренираха на писта №8 в курорта. По същото време на официалното трасе за скоростния сноубордкрос тренировка направиха участниците в тази дисциплина, която ще се проведе на писта Томба 9А в събота.

На техническата конференция състезатели, треньори и ръководството на ФИС изказаха благодарностите си на БФСки и домакините от Юлен за отличната организация на световната купа. Звездите и техните екипи са настанени в 4-звездната перла "Стражите", където за тях по най-добрия възможен начин се грижи екипът на Димитър Ваканчин.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе