Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Лидерът на Атака настоява кабинетът да оттегли проекта на Закон за шума

Лидерът на Атака настоява кабинетът да оттегли проекта на Закон за шума

Волен Сидеров заяви пред журналисти в министерския съвет, че в рамките на заседанието на кабинета е направил предложение за оттегляне на проекта на Закон за шума, защото, по думите му, той нанася вреди на бизнеса. Според този закон могат да се затварят заведения по преценка едва ли не на МВР, което ще нанесе щети на туризма и ще е причина за по-малко приходи в сектора, коментира лидерът на Атака. Проектозаконът е минал на първо четене, могат да го изтеглят, допълни той.

Сидеров смята, че действията на вицепремиера Валери Симеонов вредят на държавния интерес. Аз го изпратих в изпълнителната власт, за да работи за стандарта, за пенсиите, а не да се разхожда с шумомер в ръка. Това не е работа на един вицепремиер, каза Сидеров и посочи, че ще се намери кой да изпълнява отговорно и както трябва тази, по думите му, координираща, е не шерифска функция.

Според Сидеров в предложенията за промени в законите за горивата и за приватизацията няма нищо лобистко. Той посочи, че вицепремиерът дължи в минимален срок публични извинения на "Атака" и на ГЕРБ, които е нарекъл "лобистки спасители на редник Киро и прочие такива махленски подхвърляния". Според Сидеров Симеонов дължал извинения и на премиера, когото е обвинил в зависимост от Домусчиеви, и на Даниел Кирилов за обвинението в "съчиняване на лобистки текстове". Това извинение час по-скоро трябва да бъде представено. В противен случай ще заведем дела - аз и Николай Александров - моят колега, ще окуража и Даниел Кирилов, и премиера също да заведат дела за обида, клевета и уронване на престижа, заяви Волен Сидеров. Той съобщи още, че на заседанието на МС е помолил премиера да въведе "медийна хигиена". Не може вицепремиери и министри да се изказват, да лепят етикети, да обвиняват необосновано и това да минава като пролетен дъжд, аргументира искането си Сидеров.

Той посочи, че целта на днешното му посещение в МС е била да предложи на кабинета, когато се появяват такива лошо според него написани като този за шума, да се прави съгласуване с парламентарната група на "Обединени патриоти", както и на ГЕРБ. Народното събрание не е придатък на Министерския съвет, е обратно, изтъкна Сидеров. По думите му редица други закони, като този за устройство на територията, внесени от отделни депутати на НФСБ, също са "лобистки, отвратително лобистки, в лична полза на вносители". Сидеров определи подобна практика като недопустима и поиска тя да се прекрати.

Сидеров информира, че тази сутрин на председателски съвет е критикувал действията на ГЕРБ заради решението да направят крачка назад във връзка с предложенията за промени в Закона за приватизация. Ветото на президента не е добре направено, бих го посъветвал да си смени съветниците, защото там има непрофесионално написани мотиви, коментира Волен Сидеров. Той продължи, че това, по думите му, прибързано взето решение в синхрон с нападките на вицепремиера Симеонов, който според

Сидеров вече работил против правителството, говорило за някакво договаряне да бъде саботирано правителството и управляващото мнозинство. Сидеров е предложил ветото на президента да остане за обсъждане през септември.
В отговор на въпрос Сидеров отбеляза, че БМФ е компания, в която държавата има 30 процента. "Ако сега тази компания отиде към несъстоятелност, която чувам, че се подготвя, то държавата ще загуби над 300 милиона", заяви Сидеров и уточни, че това са активите, които отговарят на 30 процента държавно участие.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе