Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кабинетът освободи ген. Радев от служба

Кабинетът освободи ген. Радев от служба

Министерският съвет прие предложението до президента за освобождаването от служба на ген. Румен Радев.

На редовното си заседание министрите взеха това решение, предава Фокус.  Във връзка с внесена точка в дневния ред на  министъра на отбраната Николай Ненчев за предложение до президента на Росен Плевнелиев за издаване на указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на офицер от Висшия команден състав, министър-председателят Бойко Борисов коментира: „Чух упреци, а да правим изявление от заседание на Министерски съвет за такава точка не виждам абсолютно никакъв смисъл". Премиерът предложи да се мине направо на точката и тя да бъде приета по-бързо.

„Вече е минала, да отиде при президента. Да стане максимално бързо", обърна се премиерът към военния министър Николай Ненчев.

"Стандарт" припомня, че вчера от БСП обявиха, че отлагат решаващото заседание на Националния съвет на партията за обявяване на кандидат-президентска двойка. Това се наложило заради факта, че двама от номинираните от структурите кандидати не отговарят на закона - това са ген. Радев и омбудсманът Мая Манолова. Според левицата двамата трябва да бъдат освободени от настоящите си постове, за да могат да участват в политическа надпревара. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе