Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Кабинетът дава 50 млн. лв. за ремонт на малки пътища

Кабинетът дава 50 млн. лв. за ремонт на малки пътища

София. Правителството е отделило 50 милиона лева за ремонт на второкласната и третокласната пътна мрежа в страната, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев. "По време на управлението на ГЕРБ практически нямаше ремонти на втори и трети клас пътища, за тази година ще бъдат отделени пари за това. Ние не само говорим, но и действаме и постигаме резултати чрез усилията на правителството", подчерта той.

Соцлидерът заяви още, че по линия на инфраструктурата няма загуба на нито един цент от европейските средства. За първите осем месеца са изплатени над половин милиард лева за строителство на пътища, допълни той. И заяви, че предстои да бъдат завършени 65 км от Лот 1 и Лот 2 на автомагистрала „Марица", 15 км от автомагистрала „Струма", както и дъгата на Околовръстния път на София и обходът на Враца.

124 милиона лева пък ще бъдат дадени за изграждане на язовири, заяви депутатът от БСП Петър Курумбашев. До края на 2014 година ще започне строежът на язовира на река Луда Яна и пречиствателна станция към него. До края на лятото пък ще започне изграждането на язовир Пловдивци, Смолянско, за който са предвидени 40 милиона. През 2015-а пък ще бъде рехабилитиран язовир Студена с около 30 милиона лева.

Станишев обяви още, че ще бъдат изградени 35 допълнителни центрове за спешна помощ с необходимото оборудване и заплащане на хората, които се занимават с тази дейност, и изграждане на 11 регионални центъра по модела на „Пирогов". За три от тях е осигурено финансиране в бюджета.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе