Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Изведоха с полиция Нинова и Дариткова от БНТ

Изведоха с полиция Нинова и Дариткова от БНТ

Полиция спаси от протестиращите шефката на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и председателят на БСП Корнелия Нинова. Двете гостуваха в предаването "Панорама" в БНТ. Докато бяха вътре обаче протестиращи блокираха и трите изхода на държавната телевизия. Въпреки намесата на полицията Дариткова и Нинова трябваше да останат близо 2 часа след участието си в предаването. 

"Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!", написа във Фейсбук Дариткова, докато чакаше в БНТ. 

Малко след 23,30 ч Нинова първа напусна телевизията под засилена полицейска охрана. Протестиращите започнаха да я освиркват, да викат "Оставка" и да се опитат да я залеят с вода. Нинова отказа да говори с тях, защото според нея били много агресивни. Полицията я съпроводи до едно такси с което тя успя да се евакуира. 

Към полунощ голям полицейски кордон обгради централния вход на сградата на БНТ в опит да позволи на служебния автомобил на д-р Дариткова да напусне района на Националната телевизия, който продължаваше да бъде обсаден от протестиращи. За да попречат на депутатския автомобил протестиращите събориха кофите за боклук по цялата улица „Сан Стефано“. Наложи се намесата на още части на полицията, а Дариткова все пак успя да си тръгне невредима. Малко след това протестиращите пред БНТ си тръгнаха.   

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе