Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Извънредните заседания на властта зачестиха

Извънредните заседания  на властта зачестиха

Извънредните заседания на властта зачестиха в последната седмица и вдигнаха градусите на общественото напрежение..

В сряда парламентът вкара извънредна точка в дневния ред, за да приеме оставката на Бисер Петков и да гласува новия социален министър Деница Сачева. Днес правителството се събра извънредно и реши да създаде ново звено, абсолютно независим прокурор, който ще разследва, но няма да докладва на главния прокурор до внасянето на обвинението при извършено престъпление.

Извънредно се оказа и решението за партийна субсидия от 8 лв. на глас. То било прието под натиска на Валери Симеонов, който заплашил, че иначе няма да осигури мнозинство за гласуването на бюджета. Решението е временно,  ГЕРБ ще пишат отделен закон за партийните пари.

Президентът Румен Радев, който преди 10 дни заговори за необходимостта от широк дебат за съдебната система, изненадващо ускори друг дебат. В понеделник държавния глава събира представители на Централната избирателна комисия, на отговорните институциите за провеждането и организацията на местните избори тази година, както и анализатори на изборния процес. Борисов преди дни заяви, че е вижда смисъл ГЕРБ да участва в подобни срещи.   

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе