Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ВСС изслушва Веселина Тенева

ВСС изслушва Веселина Тенева

София. Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) днес ще изслуша единствения кандидат за главен съдебен инспектор съдията от Върховния административен съд (ВАС) Веселина Тенева.

Тенева сама е предложила да покаже документи във връзка с публикации за нея, че между 2004 и 2008 години е получила четири дарения от възрастната си майка Марийка: два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен във вилна зона Росенец.

Преди седмица председателят на комисията Ясен Тодоров обяви, че има вероятност Тенева да бъде извикана заради данните за неясни сделки с имоти между нея и майка й Марийка Тенева, за които съобщи сайта "Бивол" преди около седмица. Според тях между 2004 и 2008 г. Тенева е получила от майка си четири имота на обща стойност около 130 хил. лв.

Интересен факт е, че двата апартамента в София и един в Бургас, както и теренът във вилна зона "Росенец" са купени от Марийка Тенева от собствената й дъщеря. Впоследствие тя ги дарява на Тенева.

"Въпросът със сигурност ще бъде обсъждан, но не мога да кажа какво решение ще се вземе", коментира Тодоров.

В понеделник "Бивол" публикува информация, според коята съпругът на Тенева - Георги Георгиев е направил сделка със заменка през 2004 г. за апартамент на двойно по-ниска цена.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе