Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов изрази съболезнования по повод трагедията в Кемерово

Борисов изрази съболезнования по повод трагедията в Кемерово

В телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев премиерът Бойко Борисов изрази своите най-дълбоки съболезнования във връзка инцидента в град Кемерово, довел до смъртта на десетки хора.

„Ужасната трагедия, отнела живота и на много деца, я прави още по-тежка за всички. Изразявам дълбоката си съпричастност и съчувствие на семействата на загиналите и желая бързо възстановяване на пострадалите", се казва в телеграмата.

Броят на жертвите в търговския център в руския град Кемерово достигна 53 души, съобщи ТАСС, като се позова на оперативния щаб за ликвидиране на извънредната ситуация. "На мястото на пожара в района на кинозала са открити телата на още 11 загинали. Така е потвърдена смъртта на 53 души", каза говорител на щаба.

От там съобщиха, че се издирват още 16 души. "Те може да се намират в кинозалите, които са се срутили от четвъртия на третия етаж", обясни говорителят. Смъртта им беше потвърдена и от Министерството на извънредните ситуации. Заместник-министърът Владлен Аксьонов обясни, че при обследването на сградата е установено запазването на още две допълнителни огнища на тлеене в отделни помещения. Две от трите кинозали са се срутили от четвъртия на третия етаж, обясни Аксьонов. Намерените тела още не са идентифицирани.

Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, в което се предполага, че е възникнал пожарът, както и управителят на компанията, обслужваща търговския център, съобщи говорителката на следствения комитет Светлана Петренко.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе