Извънредни новини

Изпълкомът сам решава казуса "ЦСКА"

Изпълкомът сам решава казуса

Адвокатското дружество, което защитава интересите на БФС пред ФИФА, УЕФА и Международния Спортен Арбитраж, се е ангажирало със становище пред БФС и по случая с новия ЦСКА, информира gong.bg.

Медията потърси адвокат Владимир Рангелов за допълнителни подробности, относно казуса „ЦСКА":

- Адвокат Рангелов, Вие присъствахте на срещата при Министър Кралев относно ЦСКА?

- Да, бях поканен от Изпълнителния директор на БФС г-н Борислав Попов да присъствам на тази среща. Нашата кантора има дългосрочни отношения с БФС, като представляваме и подпомагаме съюза по най-сложните дела и казуси пред ФИФА, УЕФА, Международния спортен арбитражен съд. В момента съдействаме по изработването на новите наредби за клубно лицензиране за турнирите на УЕФА и за национално клубно лицензиране, които следва да бъдат приети до края на годината. Последното ни възлагане беше свързано с дисципринарното производство пред ФИФА по отнемане на точки от актива на ПФК ЦСКА, където подкрепихме позицията на БФС да не се отнемат точки с пространно становище, което бе изцяло възприето от дисциплинарния комитет на ФИФА. В тази връзка получихме и поканата от г-н Попов да присъстваме и на срещата при министър Кралев и евентуално да помогнем за решаване на казуса с новото дружество ФК ЦСКА.

- Ще помогнете ли за решаване на казуса с новото дружество ФК ЦСКА?

- На този етап мога само да потвърдя, че сме получили възлагане от БФС да дадем становище по молбата за членство в съюза, подадена от ФК ЦСКА на 06.10.2015 година и приложенията към нея, което становище сме предали днес.

- Правната комисия на БФС също заседава вчера, вероятно скоро трябва да излезе и официалното становище...

- Ние не сме ангажирани в случая като консултанти на Правната комисия при БФС, нашето възлагане е от БФС чрез неговия изпълнителен директор. Считам, че БФС постъпва правилно като освен Правната комисия ангажира и външни консултанти по случая. Доколкото ми е известно дисциплинарният комитет на ФИФА също беше ангажирал правни консултанти след становището ни относно исканията за отнемане на точки от актива на ПФК ЦСКА от началото на септември тази година. Така, макар и с леко забавяне, на 8 Октомври 2015 г. ФИФА взе най-правилното законосъобразно решение по този казус.

- Как очаквате да се развие случая с новия ЦСКА?

- Съгласно устава на БФС компетентен да се произнесе по одобряване или неодобряване на молба за членство в съюза е Изпълнителеният Комитет на БФС. Нашата задача като външни правни консултанти е, да съдействаме по най-добрия начин за работата на органите на БФС както сме го правили винаги досега.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе