Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Фен изненада Сани с яйце

Фен изненада Сани с яйце

Сани Жекова зарадва България с обещанието да участва и на следващата зимна олимпиада, която ще се проведе в Пьончан, Китай, след 4 г. Днес сноубордистката ни бе посрещната като героиня на летище София. Рано сутринта олимпийската ни гордост кацна с полет от Истанбул. Тълпа от журналисти и фенове избухнаха в аплодисменти при появата на Сани. Привърженици на сноубордистката веднага я нападнаха за автографи. Сани получи и много букети. Преди да започне да говори пред медиите, заместник-председателят на Надзорния съвет на Първа инвестиционна банка Мая Георгиева й поднесе плюшено лъвче. Тя покани Жекова следващия вторник в централния офис на банката, където ще й бъде връчена и друга награда. От фенклуба на "Славия" в БНР също уважиха Сани. Председателят Георги Грудев й подари огромно шоколадово яйце, кутия с бонбони, както и календарче на футболния отбор на "белите". На него бе написано: "С пожелание за още много спортни успехи. Браво, Сани". Фен пък подари на красавицата българското знаме с надпис: "Сани, ти си нашата победа".

"Благодаря много, трогната съм от посрещането", започна Жекова. "Доволна съм от себе си. В честната игра няма място за злоба. Няма място и за яд. Цяла България и целият свят видя, че има смисъл да се борим. Надявам се оттук нататък да имам подкрепата на държавата, за да продължа напред", коментира още Жекова.

За инцидента с италианката Микела Мойоли, който на практика лиши Жекова от медал в Сочи, тя каза: "Не я виня. Млада е. Не съм говорила с нея. Знам, че има сериозна контузия и се надявам, че бързо ще се върне на пистата, защото я чакам", каза Жекова.

"След всички емоции сега ми предстои кратка почивка и след това лагер в Банско. Ще участвам в два старта за Световната купа в Италия и Швейцария. Като свърши сезонът, както знаете ще участвам и в "Денсинг старс". Бих искала да се пробвам да танцувам джайв и особено пасо добле, защото има много страст", разкри 26-годишната Сани.

Държавата да помогне, зове бащата на Жекова

Нужна ни е помощ от държавата, от общините, обяви бащата на Александра Жекова - Виктор. Той остана в Сочи да помага на сноубордиста Радослав Янков, който завърши 25-и в паралелния гигантски слалом. "Трябва да се обърне повече внимание на треньорите, да се подобри статутът, заплащането и условията, при които работят", допълни Жеков. "Янков заслужава похвала, че се класира на олимпиада, където стартират само най-добрите. За кратко той съкрати разликата с елитните бордисти с повече от секунда. Това е огромен прогрес, който трябва да бъде оценен. Та той е тук наравно с великите сили в нашия спорт, които разполагат с огромни щабове, с лаборатории, с вакс-камиони, с милионни бюджети, с цели изследователски центрове. А ние в България сме трима човека на кръст в сноуборда и се чудим как да вържем двата края", каза още Виктор. "Радо беше един от младите ни таланти, които за малко да бъдат загубени за спорта. Само 32-ама бордисти имат правото да пристигнат в Сочи, докато днес на старт в гигантския слалом на ските например застанаха 109... Е, направете си сами изводите".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе