Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Измерено! Кобрата с най-силен удар

Измерено! Кобрата с най-силен удар

София. Кубрат Пулев участва в забавно измерване на силата на ударите в Берлин. Кобрата се пусна в битка със спортния директор на "Зауерланд" Хаген Дьоринг и Маркос Надер, негов съотборник. Очаквано ударът на нашето момче бе най-силен и му донесе 946 т. срещу едва 904 на Надер.

Вчера от Германия долетя и новината, която всички в България очакват с нетърпение. Най-после Пулев научи името на съперника си, с който ще се бие на 14 декември в Нойбранденбург. Кобрата ще кръстоса ръкавици с Шърман "Танка" Уилямс от Бахамите. Той е 41-годишен с 52 двубоя на професионалния ринг. Има 36 победи, 19 от които с нокаут. Допуснал е 13 загуби, две срещи са завършили без победител, а двубоят му с Ивендър Холифийлд през 2011 г. е бил прекратен. Последната среща на 180-сантиметровия Шърман Уилямс беше в петък, когато надви 40-годишния американец Ърл Ладсън. "Смятам да извоювам още една победа за радост на цяла България. Въпреки качествата си, Уилямс не е от моята класа. Разбрах, че вече сипе закани по мой адрес. Чувствам се добре физически, благодаря на Бога. Имам силни спаринг партньори от Украйна", коментира Кубрат.

В същото време сръбската осведомителна агенция ТАНЮГ информира, че Пулев е сред номинираните за спортист на Балканите и ще бъде основен конкурент на Новак Джокович. Още шестима българи попаднаха в номинациите - Иво Ангелов (борба), Ивет Лалова (лека атлетика), Григор Димитров (тенис), Иван Марков и Милка Манева (вдигане на тежести), както и Силвия Митева (художествена гимнастика).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе